Marlies Veldhuijzen van Zanten (Voorzitter)Bestuurder en arts in de zorg. Was staatssecretaris VWS in het kabinet Rutte I. Bestuurlijk actief bij diverse organisaties die maatschappij en wetenschap verbinden.
“ In mijn werk als arts en als politica heb ik ervaren hoe fundamenteel mensen kiezen hoe zij zich opstellen in het licht van wat hen overkomt. Dat geldt voor de historische gebeurtenissen van hun tijd evenzeer als voor de persoonlijke gebeurtenissen in hun leven. “Wat ik in biografieën belangrijk vind is dat die alle kanten van een medemens belichten, zonder terughoudendheid. Mooi dat die twee dingen elkaar in deze stichting vinden”.

 

Roelf Rogaar.  Na mijn loopbaan als bankier in de functie van directievoorzitter van Theodoor Gilissen Bankiers, stel ik graag mijn ervaring ter beschikking van de Stichting.

 

 

 

Hein Jens_bestuurHein J. Jens. Geïnteresseerd in cultuur (alle vormen), vreemde culturen en literatuur, waarbij biografieën in het bijzonder, omdat deze een goed inzicht kunnen geven in de beweegredenen en omgevingsfactoren die het doen en laten van de mens bepalen.  Was lid van de jury van de Biografieprijs in 2010.

 

 

 

Edward J.A. de Jager. Sinds 1986 ondernemer en investeerder. Belangen in Finance, Insurance, Media en Entertainment bedrijven. Samen met Diederick van Eck oprichter van de Stichting, voorheen ‘Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs’.

 

 

 

May Meurs. Kunsthistoricus en zo’n twintig jaar werkzaam in de uitgeverij. Als zelfstandig uitgever en redacteur is ze tegenwoordig werkzaam voor verschillende uitgeverijen. Ze houdt zich vooral bezig met non-fictie en is verantwoordelijk voor de publicatie van vele biografieën, een genre dat haar bijzonder aanspreekt. ‘Het bijzondere aan de biografie vind ik dat je in het unieke van een persoon het grotere verhaal van de geschiedenis tegenkomt.’

 

 

Carly Massier. Secretaris. Vanaf de oprichting in 2008 betrokken bij de stichting (voorheen: Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs), eerst via het secretariaat en nu als bestuurslid.

 

 

 

Ondersteuning Jury

Tessa Evers. Boekwetenschapper met een passie voor het genre biografie. ‘Wanneer ik een biografie lees, heb ik het idee dat ik het leven van die persoon van dichtbij mag meemaken en voor even een tijdje in die wereld mag leven’.