Lisa Kuitert (juryvoorzitter)

Lisa Kuitert is aan de Universiteit van Amsterdam verbonden als hoogleraar Boekwetenschap. Haar specialismen zijn literaire uitgeverijen en de actuele boekenmarkt. Van haar hand verscheen recent Het boek en het badwater. Over de betekenis van papieren boeken (AUP). Momenteel doet zij onderzoek naar het boekbedrijf in Nederlands Indië in de negentiende eeuw.

 

 

Jeroen Vullings 

Jeroen Vullings is redacteur en literair criticus van Vrij Nederland. Hij publiceerde onder andere de essaybundel ‘Meegelokt naar een drassig veldje. Literatuur in verandering’ (1993) en werkt nu aan de biografie van H.J.A. Hofland.

 

 

Elsbeth Etty

Elsbeth Etty is literair criticus, columnist en voorzitter van het Multatuli Genootschap. In 1996 promoveerde zij cum laude op de biografie Liefde is heel het leven niet. Henriette Roland Holst (1869-1952). Deze biografie werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de Gouden Uil en de Busken Huetprijs. Ze bereidt een biografie voor van de dichter en liedjesschrijver Willem Wilmink.

 

 

Eric Palmen 

Eric Palmen is historicus en hoofdredacteur van Biografieportaal. Hij schreef onder andere Kaat Mossel, helleveeg van Rotterdam en Dwaze liefde, een familiegeschiedenis, uitgegeven bij Prometheus. Momenteel staat hij erfgoedinstellingen bij in het rechtenonderzoek voor hun digitale collecties.

 

 

Arend Soeteman

Arend Soeteman was vanaf 1985 tot zijn pensionering in 2009 hoogleraar rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit.  Hij was onder meer decaan van de faculteit der rechtsgeleerdheid en conrector van de universiteit. Hij publiceerde vooral  over juridische argumentatie en juridische methodologie. Soeteman is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en secretaris geestes- en maatschappijwetenschappen van de Koninklijke Hollandsche  Maatschappij der Wetenschappen.